Dordtse Biesbosch Triathlon
 

Algemene Informatie

De Dordtse Biesbosch Triathlon vind plaats op zaterdag 1 juni 2024. Het evenement bestaat uit 2 series van de 1/8e afstand. Serie 1 start om 10.00 en serie 2 start om 12.00.

1/8e afstand

De 1/8e afstand bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 500 meter zwemmen
 • 20 kilometer fietsen
 • 5 kilometer lopen


Zie Parcours voor meer informatie over de verschillende onderdelen.


Kosten

Kosten voor deelname aan de 1/8e Triathlon bedragen €33,- voor het inschrijven. Mocht je geen NTB-wedstrijdlicentie hebben dan kan hier nog €10,50 bijkomen voor een daglicentie. Kosten moeten direct bij inschrijven worden betaald. Deze kosten zijn inclusief de huur voor de chip ten behoeve van de tijdwaarneming.

Heb je een wedstrijdlicentie voor de KNWU, KNZB of de Atletiekunie dan is de daglicentie voor deelname mogelijk gratis. Hiervoor moet je echter wel je KWNU, KNZB of Atletiekunie account koppelen aan je NTB account. Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het koppelen van je account.



Parkeren & Aanrijroute

Voor parkeren navigeer naar Zeedijk 13a, Dordrecht. Aldaar zal er een parkeerplaats aangewezen worden. Voor de beste aanrijroute richting het parkeren neem de afslag stadspolders vanaf de N3, volg vervolgens de provinciale weg naar de Pont richting Werkendam.



Algemene Informatie

Algemeen

 1. Neem legitimatie en/of je eventuele wedstrijdlicentie mee naar het aanmelden.
 2. De door de organisatie verstrekte chip draag je heel de wedstrijd om de linker enkel.
 3. Lever de chip weer in na de wedstrijd bij het verlaten van de wisselzone. Bij vergeten/kwijt raken moeten wij helaas €25  kosten in rekening brengen ter vervanging van de chip.
 4. Bij het plaatsen van je spullen in de wisselzone worden helm en fiets gecontroleerd. Zorg dus dat deze in orde zijn, controleer met name de remmen van je fiets.
 5. Plaats de door de organisatie verstrekte sticker op je fiets. In combinatie met je startnummer kun je na de wedstrijd je fiets weer ophalen uit de wisselzone.
 6. Mocht je besluiten tijdens de wedstrijd de wedstrijd te verlaten, geef dit dan aan bij de wedstrijdleiding.
 7. Volg altijd aanwijzingen van wedstrijdleiding, politie of vrijwilligers op.
 8. Afval dient in de afvalbakken te worden gedeponeerd tijdens de tussenstop en/of finishlocatie.
 9. De organisatie accepteert geen verantwoording wanneer het evenement door overmacht afgelast of verplaatst moet worden.

Zwemmen

 1. Er wordt gestart met een waterstart.
 2. Draag de door de organisatie verstrekte badmuts.
 3. Lever de badmuts na de wedstrijd weer in bij het verlaten van de wisselzone.
 4. De watertemperatuur bepaald of er een wetsuit gedragen mag worden. Is de watertemperatuur lager dan 16°C dan is een wetsuit verplicht. Is de watertemperatuur hoger dan 22°C dan is het gebruik van een wetsuit niet toegestaan. Hou voor updates over de watertemperatuur de website van het evenement in de gaten.
 5. Het dragen van sokken of kousen die de voeten bedekken is niet toegestaan.

Fietsen

 1. Tijdens het fietsen is een helm verplicht. Zet de helm op en doe deze vast voordat je je fiets pakt, en zet je bij terugkeer eerst je fiets terug en verwijder dan pas je helm.
 2. Tijdens het fietsen draag je het startnummer op de rug. Advies is om hiervoor een startnummerband te gebruiken.
 3. Je mag pas opstappen als je de lijn die de start van het fietsparcours markeert gepasseerd bent. Dit zal ook door vrijwilligers worden aangegeven.
 4. Het fietsparcours is verkeersluw, niet verkeersvrij, hou je dus aan de verkeersregels.
 5. Stayeren, oftewel achter iemand fietsen, is niet toegestaan. Je dient tenminste 10 meter afstand te houden vanaf het voorwiel van de atleet voor je. Wil je inhalen dan dien je dit binnen 20 seconden te doen, vanaf het binnenkomen van de 10-meter zone.
 6. Officials van de NTB controleren op stayeren. Als je betrapt wordt op stayeren kan de official je een blauwe kaart tonen en dien je bij het wisselen de tijdstraf uit te zitten in de strafbox. Zit je deze straf niet uit dan wordt je gediskwalificeerd. De strafbox bevind zich in de wisselzone.
 7. Er zijn tijdens het fietsen geen verzorgingsposten, zorg dus voor je eigen eventuele voeding en drinken.
 8. Zorg dat je na het fietsen bij het binnenkomen van de wisselzone afstapt bij de duidelijk aangegeven startlijn. Er zal hier een vrijwilliger staan om dit aan te geven.

Lopen

 1. Tijdens het lopen draag je het startnummer aan de voorkant. Advies is om hier een startnummerband voor te gebruiken.
 2. Tijdens het lopen is er 1 verzorgingspost met water.